lördag 28 januari 2012

Slöis lördag

Vi har ännu inte kommit ur pyjamasen, härligt! Jag och Elvira pysslar och gör handavtryck och maken och Majken hänger i vardagsrummet. Snart nog kommer vi väl att gå ut :)

Fin till frukost

lördag 21 januari 2012

Lekkamrater

Min fina Elvira börjar bli så stor. Hon börjar få en del kompisar som hon leker med och pratar mycket om.
Just nu är hon inne hos grannarna och leker med deras tvillingtjejer, Emma och Ida. Dom springer emellan vårat och deras hus och leker, har nog lite svårt att bestämma sig var de ska leka. Emma och Ida har en massa prinsesssaker vilket Elvira ÄLSKAR just nu så jag förstår varför hon vill vara där.

Tänker på när man själv var liten och bodde i en liten by på skånska landsbygden. Man hade inte så många lekkamrater i närheten då, tvärs över gatan bodde Camilla som gick i min klass och henne lekte jag självklart mycket med men alla andra kompisar bodde en bit bort och man behövde bli skjutsade dit. Kunde inte bli spontanlek då inte.
Därför är det ett plus att bo där vi bor nu men jag saknar verkligen Skåne och livet på "lannet". Närheten till mamma och pappa, Daniel och Ida är det jag saknar mest. Vem vet, en dag så kanske vi flyttar på oss men just nu får jag njut av Elviras glädje att kunna gå över till grannarna och ringa på dörren och fråga om dom kan leka =) Det värmer mitt mammahjärta!

fredag 20 januari 2012

Playdate

I dagarna två har vi haft fint besök av Jessica, Edwin och Wilmer.
Lek, mellis, kaffe, film, trötta mammor, pigga och tjjoiga barn, middag och en massa prat om allt och inget. Det har varit toppen med trevligt och kul sällskap här hemma.


Filmtajm!

 

söndag 15 januari 2012

Fina systrar!

Sömn

Tänk vad lite sömn kan göra för ens humör. Hade glömt hur det var att ha en liten en som vill amma i tid och otid. Man förtränger väl det där med sömnbrist för att man ska kunna skaffa fler barn =) Och det blir mycket prat om sömn eller rättare sagt utebliven sömn med andra småbarnsföräldrar.



Igår natt sov Majken så dåligt och ville äta nästan varje timme. Jag var helt slut när morgonen kom och Elvira vaknade och tyckte att vi skulle gå upp (tack o lov var klockan efter 7). Hela dagen var jag som Häxan Surtant och var trist och gnällig.
Inatt har hon dock sovit mer och längre perioder så det har hjälpt mitt humör något otroligt. Sömn = trevligare och gladare mamma!
Vi har haft en toppendag med en tur till stan och ett introbesök på Yamaha junior musikskola som vi nu bestämt att Elvira ska börja på i februari. Det ska bli spännande att se henne utvecklas och se hennes intresse för musik bli ännu större.
Resten av dagen har vi fikat, myst och packat ner det sista av julen i sina lådor. Så nu får man ha en massa tända ljus för att klara de mörka eftermiddagarna och kvällarna.

 







Elvira spexar i sina fina tofflor som hon fick i julklapp av mamma och pappa.

torsdag 12 januari 2012

Finaste Majken!



Tiden går och snart är vår fina tjej 2 månader. 

Present - och pysseldagar

I tisdags kom ett stort kuvert till Elvira, en pysselbok från mormor och morfar. Hon blev eld och lågor, hon pysslade som aldrig för =)
I går, onsdag, kom ett stort grönt paket som visade sig innehålla två fina gosedjur från mammas snälla och gulliga väninnor Ragna och Gunnel i Hede. TACK för fina presenter! Elvira fick välja och det blev katten Coco och den fick till och med sova i hennes säng tillsammans med Herr Nilsson som ALLTID varit den enda favoriten.


 

Pysslandet fortsatte igår och då blev det en rymdraket till Elviras "Minimello"docka (som hon oxå har gjort). Tack bollibompa för pyssel tips =)

fredag 6 januari 2012

julgransplundring!

 


Förberedelser!


Fika, här tillsammans med Alexander och Edwin.


Dans kring granen, härligt!


Knut med mamma Johanna och Hugo.

Lycklig dotter!




Så åkte ÄNTLIGEN den barrande granen ut.

tisdag 3 januari 2012

Grrrr

Idag har jag inte varit på mitt trevligaste humör, trött, grinig, opedagogisk, trist mm, mm, mm....
Det har varit en skitnatt kan man säga, på alla sätt och vis. Jag fick amma och byta blöjor varannan timme hela natten, vilket resulterade i att jag var Häxan surtant när jag väl kom ur sängen. Tur att maken var hemma idag så han kunde underhålla Elvira.

Nästa vecka börjar Elvira på fsk igen efter julledigheten och det är bra och kul för henne för just förtillfället känner jag mig inte så påhittig och pysslig som mamma...... Har dåligt samvete för att hon mest tittar på film (dock bra film, Fem myror är fler än fyra elefanter) och får leka själv, laga mat gör vi dock tillsammans och det är jätte mysigt och kul. Hon tycker verkligen om att hjälpa till, bäst att passa på innan hon blir äldre och lessnar  =)

Tur att jag har en tålmodig och omtänksam make som orkar med mina humörsvägningar och som räddat denna dag och fått mig på bättre humör, tillsammans med mina fina tjejer. 

söndag 1 januari 2012

2012

På årets första dag fick hela familjen sovmorgon, alla var väl slut efter nyårsfirandet. Resten av dagen har varit lugn och mysig. På eftermiddagen kom snön och maken och Elvira hann med en pulkatur innan snön regnade bort ett par timmar senare.

Nyårsafton firade vi hemma hos vänner med eftermiddagsfika och sedan en trevlig trerättersmiddag. Tyvärr slutade kvällen där i tårar, Elvira var övertrött och det missade vi helt och for hem ca en timme för sent så hon bröt ihop när det visade sig att den andra familjen som var med på festen skulle sova över och barnen började plocka fram sovsäckar och annat. "Jag vill oxå sova här" fick vi höra om och om igen mellan tårarna tills hon däckade i bilen. Lilla gumman!
Så kvällen slutade här hemma, i mjukisbyxor med en kopp te och lite godis. Inte fel alls, skönt att vara hemma när alla fyrverkerier körd igång. Båda tjejerna sov tack och lov igenom det hela, det lät som folks hus sprängdes, ekade mellan alla husen här i området och det höll på hur länge som helst.

Så nu har vi ett helt nytt år framför oss, spännande vad som väntar. Bara att ta en dag i taget och njuta av nuet tillsammans med min fina familj. GOD FORTSÄTTNING!!!!